Illustrasjon av videoterapi

Onlinepsykolog

Illustrasjon av videoterapi

Onlinepsykolog

Vi hjelper deg når du trenger det – der du er!

Snakk med våre psykologer på nett!

Like effektivt som terapi med fysisk oppmøte

Sparer deg tid og reisekostnader

100% trygt og sikkert med hensyn til personvern

Gjør tilgangen til rask psykisk helsehjelp enklere

Hvorfor velge onlineterapi?

Det blir stadig mer vanlig å ha time med psykolog på nett, og forskning viser mer og mer at onlineterapi oppnår like god effekt og brukertilfredshet som tradisjonell terapi ansikt-til-ansikt.

Tidsbesparende!

Det tar mindre tid å gjennomføre en konsultasjon med psykolog på nett fordi man slipper reiseveien og tiden på venterommet. Du får raskt og effektiv kontakt med din psykolog direkte fra hjemmet eller kontoret ditt.

Trygg og sikker oppkobling

Videosamtalene foregår på en digital plattform som er ende-til-ende kryptert (iht Norm for informasjonssikkerhet i helse- og omsorgssektoren). Det betyr at ingen kan få tilgang til oppkoblingen – den er kun mellom deg og psykologen.

Rask psykisk helsehjelp

For mange kan onlineterapi også bidra til å senke terskelen for å gå til psykolog ved at det enklere å booke og kommer seg til time. Dette er bra med tanke på å kunne få rask hjelp og forebygge forverring av psykiske vansker.

Vi tilbyr videokonsultasjoner for:

Aktuelle livsvansker, sammensatte vansker, selvutvikling, støtte og råd. Hos oss er du sikret psykolog som tilpasser seg dine hjelpebehov med relevant erfaring og kompetanse!
Lite nærhet, jevnlige krangler og konflikter, vansker med kommunikasjon, tillitsbrudd eller tanker om brudd? Snakk med våre spesialiserte psykologer innenfor par- og samlivspsykologi!
Barn/ungdom som strever med følelsesregulering, angst, selvfølelse, nedstemthet, eller en vanskelig familiesituasjon? Møt våre spesialiserte psykologer innenfor barn- og ungdom!
Arbeidsrettet terapi, sykefravær, stress og utbrenthet, mistrivsel pga dårlig arbeidsmiljø, eller konflikter? Snakk med våre spesialiserte psykologer innen arbeids- og organisasjonspsykologi!

Hvordan bestille time?

Du kan booke time og psykolog ved å bruke vår onlinekalender. Da velger du dato, tidspunkt og psykolog selv.

Dersom du ikke finner ledige timer i vår onlinebooking, kan du kan også sende inn timebestilling ved å bruke kontaktskjemaet vårt eller sende mail til favne@favne.no. Da vil du bli kontaktet direkte av den psykologen hos oss relevant kompetanse og raskest ledig kapasitet til å ta deg i mot. Du avtaler tidspunkt for timeavtale direkte med denne psykologen.

Hvordan fungerer det?

Etter timebestilling får du tilsendt en link til videokonsultasjonen
Klikk på linken på avtalt dato og tid for timen
Psykologen din sitter klar og møter deg i videosamtalen

Bestill time med kontaktskjema!

Du blir innen kort tid kontaktet direkte av psykolog med relevant kompetanse og raskest ledig kapasitet.

  Meld meg på nyhetsbrev fra Favne
   Meld meg på nyhetsbrev fra Favne

   Møt våre onlinepsykologer!


   Ofte stilte spørsmål


   Hvor mye koster det?

   Taktstene for onlinesamtaler er de samme som for våre timer på kontoret. For psykologen er det terapeutiske arbeidet og etterarbeidet det samme om det utføres online eller på kontoret.

   Se vår PRISLISTE her for full oversikt over våre takster.

   Hva er forskjell mellom onlineterapi og terapi på kontor?

   Onlineterapi ligner veldig på tradisjonell terapi på kontor. Psykologer på nett jobber med samme etiske, lovmessige – og faglige terapeutiske prinsipper som gjelder i terapi ansikt til ansikt.

   Psykologisk behandling online medfører journalplikt. Du har rett til innsyn i din journal. Du har også rett til kostnadsfri epikrise etter endt behandling. Pris for andre typer skriftlige uttalelser finner du på https://favne.no/priser

   Gir psykologbehandling på nett god effekt?

   Forskning viser at online terapi oppnår like god effekt og brukertilfredshet som tradisjonell terapi på kontor.

   For mange kan videokonsultasjon også bidra til å senke terskelen for å gå til psykolog. Dette er bra med tanke på å kunne få rask hjelp og forebygge forverring av psykiske vansker.

   Hvordan bestille time hos våre psykologer på nett?

   Det er lett å bestille time for videokonsultasjoner hos Favne. Det er ingen henvisningskrav og vi har ledige timer på dagtid og kvelden.

    1. Når du trykker på “bestill time knappen” vil du komme på vår onlinekalender hvor du kan se ledige timer og bestille time hos ønsket psykolog.
    2. Etter det skal du få en automatisk e-post med en nettadresse til der videosamtalen skal foregå
    3. På dagen og tidspunkt for timen; Logg inn med navn og telefonnummer. Ha bank-ID og bankkort klart (forhåndsbetaling). Når du er logget inn sendes det en melding til psykologen du skal snakke med, som deretter dukker opp på skjermen din til avtalt tidspunkt. Det kreves ingen nedlastning av programvare.

   Du kan også bestille time via vårt kontaktskjema eller mail. Da vi du innen kort tid bli kontaktet direkte av den psykologen hos oss med relevant kompetanse og raskest ledig kapasitet til å ta deg i mot. Psykologen sender deg link til videokonsultasjonen.

   Når og hvor raskt kan jeg få time?

   Vi har psykologer som er tilgjengelige på dagtid, kveldstid, og til dels også i helger.

   Kapasiteten hos våre psykologer varierer litt ettersom hvor mange pasienter den enkelte har i sin portefølje til enhver tid. Noen kan derfor ha ledig time samme dag som man bestiller, mens andre har kanskje litt lenger ventetid.

   Som regel klarer våre psykologer å tilby time innen 1-2 uker.

   Bedrifter og organisasjoner kan gjøre avtaler om raskere prioritering.

   Hvordan flytter / avlyser jeg timen som ble bestilt?

   Dette kan du gjøre ved å logge inn i vårt booking-system. Her kan du sende meldinger til din psykolog om at du ønsker å flytte/kansellere timen.

   Husk på at avbestilling/endring av timen må skje senest 2 virkedager før timeavtalen (dvs. 48 timer) for å unngå å betale gebyr for ikke møtt time. Årsaken til dette er å gi oss nok tid til å tilby denne timen til andre som venter på time.

   Avbestillinger må skje enten via telefon/sms eller e-post/melding direkte til psykologen du går hos. Telefonnummer og epostadresse til psykologen du går hos finner du her: “VÅRE PSYKOLOGER”

   Hvordan betaler jeg for time med psykolog på nett?

   Når du klikker på tilsendt link for videokonsultasjon, så blir du bedt om å registere deg og betale for timen. Her kan bruke bankkort og eller vipps.

   De med helseforsikring vil kunne få tilsendt faktura dersom det er nødvendig.

   De med bedriftshelsetjenesteavtale betaler ikke for timen for selv (kostnaden dekkes av arbeidsgiver).

   Hva er fordeler ved psykologer på nett?

    • Lettere tilgang til psykologkompetanse der du er.  F.eks. terapeut med spesifikk erfaring, kulturforståelse eller språkkunnskap. Det samme gjelder dersom du ikke har mulighet til fysisk oppmøte pga helseproblemer eller sykdom eller bor på et sted med lang geografisk avstand fra nærmeste psykologkontor.
    • Bedre kontinuitet i behandling. Man kan unngå drop out i behandlingen pga. en travel hverdag eller lang reisevei til behandling.
    • Praktisk for bedrifter og deres ansatte 
    • Tidssparing og lavere kostnader for reise til terapitime 
    • Personlig preferanse som f.eks at man føler at det er lettere å kommunisere på nettet eller at man ønsker å slippe å møte på psykologkontor.
    • Fleksibilitet. Du kan kombinere tradisjonell terapi på kontor med videokonsultasjoner.

   Hvordan ha best mulig kvalitet i samtalen med din psykolog å nett?

   Vi anbefaler at du:

    • Sjekker om du har god internettforbindelse
    • Tester lyd, hodetelefoner og mikrofon før timestart
    • Viktig med kompatibel nettleser. Det anbefales Google Chrome.
    • Vi anbefaler også at du bruker pc eller laptop, men man kan også bruke sin mobil. Ved bruk av smartphone kan videotime bli avbrutt dersom du plutselig blir oppringt
    • Viktig at du velger et trygt sted hvor du kan snakke fritt og uten forstyrrelser

   Er det trygt og sikkert for meg å ha psykologsamtaler på nett?

   Favne bruker platform confrere.com for våre videosamtaler som er end-to-end kryptert, slik det er definert i Norm for informasjonssikkerhet i helse – og omsorgssektoren. Det betyr at ingen kan se/få tilgang i hva som skjer inne i samtalen, den er kun mellom deg og psykologen.

   Hvem passer videosamtaler for?

   Du er en god kandidat for online behandling dersom du:

    • Er motivert for digital behandling
    • Trives godt med videosamtaler
    • Ikke bor i nærheten av et psykologkontor
    • Har lang eller kronglete reisevei til psykologkontoret
    • Ikke kan være borte lenge fra jobb
    • Har fysiske begrensninger
    • Har en tilstand som innebærer smittefare for andre
    • Har en jobb som innebærer mye utenlandsreise
    • Flytter ofte pga jobb, studie
    • Ønsker å kombinere fysisk oppmøte og videokonsultasjon

   Kan jeg bruke min helseforsikring for onlinepsykolog?

   Vi tar i mot pasienter med helseforsikring, og onlineterapi er godkjent av de aller fleste forsikringsselskaper. Ta i tilfelle med forsikringsbevis og betalingsinformasjon til første time. 

   Har Favnes onlinepsykologer også fysiske kontorer?

   Alle våre psykologer på nett har også fysiske kontorer på våre kontoradresse i Pilestredet 15 B – 0164 Oslo.

   Det vil alltids være mulig å endre fra videokonsultasjoner til å møte opp fysisk på kontoret til timer dersom du ønsker det. Gi beskjed til din psykolog.

   Det er også mulig med en kombinasjon av videokonsultasjoner og timer med fysisk oppmøte på psykologkontoret.

   Er psykolog på nett for alle?

   Online terapi kan være nyttig for mange, men det betyr ikke at det er en god løsning for alle. Det vil vi i tilfelle informere deg om.

   Vi gjør oppmerksom på at videokonsultasjoner kanskje ikke er egnet for personer med alvorlige psykiske tilstander som f.eks. pykoselidelser, alvorlig depresjon, alvorlig rusproblematikk, bipolarlidelse, selvmordsproblematikk. Dette krever ofte tverrfaglig tilnærming i behandling og helsetjenester som tilbys på behandlingssted. Vi har ikke rammer for slik oppfølging.

   Ved visse tilfeller vil våre psykologer anbefale at personlig oppmøte hos psykologen er det beste for deg, enten hos oss eller ved ditt lokale psykolog-senter (privat/offentlig). Dette vil psykologen din i tilfelle informere og snakke med deg om i løpet av førstegangssamtalen.

   Kontakt oss i dag!

   Har du spørsmål vedrørende psykolog på nett eller ønsker å bestille time kan du kontakte oss her:

    Meld meg på nyhetsbrev fra Favne

    Ta kontakt enten:

    favne@favne.no

    eller ringe:

    22 60 20 00

    (dersom vi ikke kan ta telefonen, legg igjen beskjed og vi ringer opp så snart vi har anledning).
     Meld meg på nyhetsbrev fra Favne