mestringskurs

Mestringskurs for sosial angst

-din vei til et friere liv

mestringskurs

Mestringskurs for sosial angst

-din vei til et friere liv

Livet er for kort til å la angsten vinne

Favne Psykologbistand tilbyr mestringskurs for deg som skal bryte ut av sosial angst-fengselet. Kurset er for deg som har bestemt at sosial angst ikke lenger skal stoppe deg fra å leve livet ditt slik du vil.

Sosial angst er følelsen av at noe kan gå galt i møte med andre mennesker. “Jeg kommer til å dumme meg ut! De vil kritisere meg! Best å bli hjemme”. Dersom angsten får styre unngår du aktiviteter som du innerst inne ønsker å være på. Sosial angst kan gjøre at du går glipp av fester, jobbintervju, nye vennskap, kjæresteforhold, karrieremuligheter og mye, mye mer. Sosial angst kan være ødeleggende for det ene livet du har.

Heldigvis kan du lære en metode for å overvinne angsten

Vi ønsker å hjelpe deg å lære metoden i vårt mestringskurs for sosial angst. Sammen går vi i kamp mot angsten din slik at du kan leve et friere liv!

Et friere liv, der angsten ikke får bestemme, er et meningsfullt liv. Når du vinner over angsten og tør å gå på den festen så gir du deg selv sjansen til å oppleve innholdsrike øyeblikk med andre mennesker. Når du tør å gå på jobbintervjuet til jobben du virkelig ønsker gir du deg selv sjansen til å få den karrieren du vil ha. Et friere liv er et rikere liv fullt av muligheter. Kanskje er veien dit kortere enn du tror?

På vårt mestringskurs for sosial angst lærer du hvordan du overvinner angsten og tar tilbake livet ditt.
Du lærer metoden du trenger for å bryte ut av sosial angst-fengselet og du øver på metoden i en trygg setting.

«Digger balansegangen mellom teori og praksis som man ikke får i 1-1 terapi. Anbefales på det sterkeste!» 

-Edward, kursdeltager

Kursplan

Nye datoer for høsten 2023 kommer snart!

Individuell forberedelsessamtale avtales direkte med kursholder etter påmelding.

Sted

Favnes lokaler
Pilestredet 15B
0196 Oslo

Kontakt

Administrasjonsmedarbeider Sabina Bergstad
sabina@favne.no
22 60 20 00

Hvorfor velger du å jobbe med sosial angst i en gruppe?

På samme måte som smeden varmer opp jernet før det kan bøyes må du også «varme opp» angsten din før den kan endres. For sosial angst er det nettopp det å være i en sosial setting som best varmer opp angsten slik at den kan endres. Derfor er det som regel mest effektivt å jobbe i en gruppe for å bli bedre fra sosial angst. Vi sikter oss inn på en passe stor gruppe på rundt 6-8 deltagere. Det er mange nok til at angsten varmes opp, samtidig som at det blir nok tid til hver enkelt deltager.

Det er viktig at du kan føle deg trygg på gruppen du skal jobbe i. Derfor signerer alle på kurset en taushetserklæring ved oppstart der de samtykker til ikke å dele informasjon fra gruppen andre steder. Du deler heller ikke informasjon om deg selv på kurset som du ikke ønsker å dele. Sammen skaper vi et trygt, hyggelig og støttende fellesskap der du går veien mot et friere liv.

“Det føltes godt å være i en gruppe, der vi alle hadde de samme utfordringene og målene, og å være i et trygt og støttende fellesskap. Jeg ser for meg at med behandling kun med en terapeut, vil ikke endringene skje like raskt

-Maren, kursdeltager

Kursbeskrivelse og pris

Vårt mål er at du skal få mye igjen for pengene som kursdeltager hos Favne. Kurset er ment for å gi deg mer igjen for pengene enn dersom du hadde valgt vanlige individual-samtaler.

Total pris på kurset er 7900 kroner.

Inkludert i kursavgiften får du:

 • Seks kursmøter på 90 min. I ren tid tilsvarer det 12 individual-samtaler hos psykolog.
 • I tillegg får du en egen individuell forsamtale på 30 min. Her kan du spørre om ting du lurer på og du blir kjent med psykologen som leder kurset.
 • Du får kursmateriale mellom timene slik at du lærer mer om sosial angst, også mellom møtene.
 • Du vil få hjemmeoppgaver slik at bedringsprosessen din går raskest mulig og fortsetter fra gang til gang.

“Alt i alt har jeg mye større forståelse av alle prosessene og delene av den sosiale angsten, og jeg klarer i større grad å skille dem og forstå dem når de oppstår, istedenfor å bli helt overveldet eller lammet. Jeg har lært veldig mye, og er svært glad og takknemlig for det. Jeg føler endelig at ballen ruller igjen og jeg får vært med på mye sosialt.»

-Sofie, kursdeltager

Temaer du vil lære om på kurset:

  • De 3 fasene du må mestre for å bryte ut av angstfengselet
  • Konkrete verktøy for å få ned angsten
  • Hvorfor det å gi seg selv lov til å gjøre feil er vaksinasjon mot angst
  • Hva opprettholder og forverrer sosial angst
  • Hva skal du passe på for å forhindre tilbakefall og forverring
  • og mye, mye mer.

Oppfølgingstilbud i etterkant

Favne Psykologbistand tilbyr videre oppfølging i etterkant av kurset. Dette vil for eksempel være dagskurs og workshops med dybdefokus på public speaking eller andre relevante tema. Videre oppfølging dekkes ikke av kursavgiften.

«Jeg vil absolutt anbefale kurset. Man er i en trygg setting hvor det er «lov» å vise nerver og være ærlig på det. Man får gode råd underveis og støtte fra resten av gruppen. Det har vært trygt og læringsrikt.»

-Maia, kursdeltager

Kursholder:

Ingri Luthen

Psykologspesialist Ingri Luthen er utdannet ved  NTNU i Trondheim og Universitetet i København. Hun har bred erfaring med individual- og gruppeterapi, veiledning, undervisning og kurs. For Ingri er det viktig å skape en trygghet for sine klienter slik at det å utfordre seg blir en positiv opplevelse. Hun har et sterkt engasjement for arbeid med mennesker med sosial angst, og brenner for å hjelpe andre med å løse opp i indre utfordringer og sperrer som holder en tilbake i livet. Målet er å støtte andre i å leve det ene livet vi har til det fulle. Ingri hjelper sine pasienter til positiv endring gjennom en kombinasjon av teori og praksis, da denne kombinasjonen gang på gang viser seg å være mest effektiv. Hun er opptatt av å skape aksept og forståelse for ulike følelse-, tanke og atferdsmønstre, men vil også vil også hjelpe ved å utfordre disse for å oppnå ønsket endring.

Du kan lese mer om Ingri og hennes kompetanse og kvalifikasjoner her: Psykologspesialist Ingri Luthen

Kontakt oss!

Har du spørsmål vedrørende vårt mestringskurs i sosial angst?

  Meld meg på nyhetsbrev fra Favne

  Ta kontakt på 

  favne@favne.no

  eller ringe:

  22 60 20 00

  (dersom vi ikke kan ta telefonen, legg igjen beskjed og vi ringer opp så snart vi har anledning).
   Meld meg på nyhetsbrev fra Favne