parterapi

Parterapi

parterapi

Parterapi

Når det blir vanskelig i parforholdet

 • Opplevelse av økende distanse mellom dere?
 • Lite nærhet og intimitet?
 • Bleknet «tosomhet»
 • Jevnlige krangler om de samme ting?
 • Opplevelse av fastlåsthet?
 • Misforståelser i kommunikasjon mellom dere?
 • Opplevelse av avvisning og lite bekreftelse?
 • Skjevhet i arbeids- og omsorgsoppgaver
 • Vanskelig å skjerme barna fra konfliktene mellom dere?
 • Jobben, venner og hobbyen blitt et fristed?
 • Ofte tanker om separasjon?

Spesialkompetanse på par og samliv

I Favnes seksjon for par- og samlivsterapi jobber det kun psykologer som har spesialkompetanse på å jobbe med par og familier. Vi kan dermed tilby par og familier høyspesialisert bistand innenfor par- og samlivsterapi. Vi har opparbeidet vi et sterkt faglig fokus på området parforhold og samliv fordi vi vet hvor viktig par- og familierelasjoner er for psykisk helse og velvære.

Våre psykologer er spesialiserte innenfor Emosjonsfokusert parterapi (EFT).

Les gjerne mer om disse psykologene under og hva de tilbyr av spesialkompetanse og type terapeutisk tilnærming.

Ta direkte kontakt for timebestilling. Du hører fra oss ila kort tid!

Priser og vilkår finner du her: PRISER

Bestill time her!

Vi tilbyr nå også konsultasjoner over video med våre psykologer
  Meld meg på nyhetsbrev fra Favne   Meld meg på nyhetsbrev fra Favne

   Kort om fokus og innhold i parterapi hos oss

   ParterapiI par- og samlivsterapi arbeides det ofte med hvordan du og dere kan håndtere det å være enkeltindivider med egne identiteter, egne følelser og behov, samtidig som dere inngår i et praktisk og følelsesmessig fellesskap. Hos oss starter en parterapi alltid med en førstegangssamtale hvor vi først og fremst forsøker å kartlegge og forstå problemområdene mellom partene. Deretter vurderer vi hva slags terapeutisk tilnærming kan være mest hensiktsmessige å benytte og drøfter dette videre med dere.

   Vi har særlig fokus på dynamikken (samhandlingsmønstrene) og kommunikasjonen som oppstår i problemområdene for paret. Vi er også nøye på at paret skal ha konkrete mål med parsamtalene (hva ønskes endret) og bruker tid på kartlegge dette. Når selve terapien er i gang så evaluerer vi fortløpende med paret for å tilpasse samtalene slik at de blir mest mulig hensiktsmessige og spisset til problemområdene og målet for samtalene.

   Les mer om vår tilnærming Emosjonsfokusert parterapi (EFT)

   Hvis du ønsker å lese litt mer om tips og råd om parerapi, så se også vårt blogginnlegg: “Parterapi? Guide for deg som søker parterapi”.

   Og her kan du lese om “4 vanlige konfliktmønstre i parforhold” og hvordan forstå de bedre.

   Parterapi på nett (e-terapi)

   Vi tilbyr også parterapi på nett. Det blir stadig mer populært å ha time med psykolog på nett, og for mange kan videokonsultasjon bidra til å senke terskelen for å gå til psykolog.

   Dette er bra med tanke på å kunne få rask hjelp og forebygge forverring av psykiske vansker. Forskning viser også at e-terapi oppnår like god effekt og brukertilfredshet som tradisjonell terapi ansikt-til-ansikt.

   Psykologene i seksjon for par- og samlivsterapi
   Ida Graf 300x300

   IDA JANNIKE GRAF

   PSYKOLOG OG FAGLIG LEDER FOR PARTERAPI

   Kontaktinfo: Jobbtelefon (ukedager fra 08:00 til 16:00): 483 87 983 – Epost: ida.graf@favne.no

   Ida er psykolog utdannet ved Universitetet i Oslo. Ida tar i mot både par og familier med ulike typer problemstillinger innenfor familie og samliv.

   Ida har erfaring fra arbeid i familievernet der hun jobbet med parterapi, foreldreveiledning, familiesamtaler, traumer og mennesker i livskriser. Hun har også bred erfaring fra ulike deler av spesialisthelsetjenesten der hun har arbeidet med behandling av barn, ungdom og voksne, veiledning av andre faggrupper og gruppeterapi.

   Ida har kompetanse i metoden emosjonsfokusert terapi for par (EFT), EMDR ved traumer, i tillegg til foreldreveiledningsmetoden Circle of Security Parenting (COS-P).

   Dersom du lurer på noe som gjelder par- og samlivsterapi kan du ta direkte kontakt med Ida.

   Synne Bræin

   SYNNE BRÆIN

   PSYKOLOGSPESIALIST I FAVNE PAR- OG FAMILIETERAPI

   Kontaktinfo: Jobbtelefon (mandag/onsdag/torsdag fra 08:00 til 16:00): 974 97 794 – Epost: synne@favne.no

   Synne er psykolog og spesialist i familieterapi, og har lang erfaring fra familievernet der hun har jobbet med parterapi, mekling, foreldreveiledning og familieterapi.

   Synne har de siste årene vært særlig engasjert i fagutvikling innenfor fastlåste konflikter mellom foreldre etter brudd, hvor hun har bidratt med forskningsartikkel og har utviklet undervisningsfilmer for fagfolk.

   Som parterapeut har hun utdannet seg innen emosjonsfokusert parterapi (EFT) og hun har mye erfaring med metoden. Synne er entusiastisk tilhenger og bruker av emosjonsfokusert metodikk i arbeid med nære relasjoner.

   Synne er også en mye brukt kursholder for par og foreldre (Godt Samliv, Bufferkurs, Fortsatt Foreldre). Hun er utdannet foreldreveileder i ICDP.

   Hos oss jobber Synne i hovedsak med parterapi.

   Profilbilde av Sigrid Huun

   SIGRID HUUN

   PSYKOLOGSPESIALIST I FAVNE PAR- OG FAMILIETERAPI – deltid

   Kontaktinfo: Jobbtelefon (mandag og fredag 08:00 til 16:00): 900 17 095. Epost: sigrid@favne.no

   Sigrid er psykolog og spesialist i familieterapi, utdannet ved universitetet i Oslo. Hun har toårig etterutdanning i kognitiv terapi og i gruppeterapi.

   Hun har erfaring fra spesialisthelsetjenesten (både barn og voksne), fra privatpraksis og fra familievernkontor.  Der har hun i en årrekke jobbet med familier og par med ulike typer utfordringer, – som sorg, konflikt, kommunikasjonsproblemer, utroskap, ny- familier, foreldresamarbeid og sykdom.

   Hun har også drevet mestringsgrupper for overvektopererte, holdt en rekke kommunikasjons- og samlivskurs for par, jobbet med konfliktløsning i bedrifter og veiledet ulike grupper helsepersonell.

   Hennes ønske er å hjelpe par med å få et bedre samliv gjennom økt gjensidig forståelse av de ulikhetene som er mellom dem, slik at de kan gjøre forskjelligheten til en styrke, -ikke en trussel.

   Hos Favne jobber hun deltid, og vil primært jobbe med par og relasjonsrelatert problematikk.