Yvonne Severinsen

PSYKOLOGSPESIALIST

Om Yvonne Severinsen

Det er like naturlig å streve med følelser, tanker og relasjoner til andre mennesker, som å ha fysiske plager, og folk oppsøker psykolog av mange ulike grunner. For noen er det å søke hjelp en naturlig del av god egenomsorg, for andre er det en terskel som krevet stort mot.

Jeg har over 20 års erfaring som psykolog, og har bred arbeidserfaring. Jeg har erfart at ingen er alene om sine opplevelser, samtidig som enhver historie er unik. Det er viktig for meg å møte hvert menneske med trygghet, varme og ekte interesse.

Jeg vil tilby en trygg relasjon, hvor vi sammen identifiser hva du/dere strever med, og arbeider med realistiske og positive endringsmål. Noen ganger kan endring innebære å bearbeide tidligere erfaringer, andre ganger er det mer hjelpsomt å sette søkelys på her og nå og framtid. Kanskje bruker du strategier som tidligere har hjulpet deg, men som nå ikke lenger er funksjonelle og trenger hjelp til å finne nye måter å håndtere deg selv og livet på?

Med lang erfaring fra ulike deler av spesialisthelsetjenesten har jeg arbeidet med de fleste problemstillinger. Jeg er trygg i møte med lettere vansker som selvbildeproblematikk, vansker med grensesetting og egenomsorg, lettere angst og depresjoner, utbrenthet, sosial angst, relasjonsproblematikk og med mer alvorlige vansker som traumer og psykoser.

Videre har jeg flere års erfaring fra arbeid med par- og familier. Nære relasjoner er det mest verdifulle vi har, samtidig er det krevende å vedlikeholde gode relasjoner over tid. Det kan være en god investering å søke hjelp på et tidlig tidspunkt, når motivasjonen er å styrke relasjonen og forebygge utvikling av fastlåsthet og konflikt. Mange erfarer at konflikter eller mangel på kontakt og nærhet medfører stor ensomhet og smerte.

Samtaler med en profesjonell hjelper kan bidra til å endre dysfunksjonelle mønstre, øke nærhet og utvikle bedre kommunikasjon. Gitt at alle parter er motivert, har jeg stor tro på endring.

Jeg ble ferdigutdannet psykolog i 2001, og spesialist i klinisk voksen i 2007. Jeg har videreutdanning i emosjonsfokusert terapi, men integrerer andre perspektiver og metoder etter behov. Det finnes ingen oppskrift som passer for alle, og vi bestemmer sammen hva som kan hjelpe akkurat deg.

Annet som jeg har mangeårig erfaring med og tilbyr:

–       Veiledning av psykologer i spesialisering til klinisk voksen, både individuelt og i gruppe.

–       Lederveiledning og organisasjonsutvikling. Jeg har ca 15 års erfaring som leder, og kan tilby både individuell lederveiledning og prosessveiledning i grupper. Jeg er særlig opptatt av kulturbygging og psykologisk trygghet.

Bla deg igjennom våre andre psykologer i listen under

Ønsker du å komme i kontakt med en av våre psykologer eller bestille en time?

Fyll i vårt kontaktsema under
    Meld meg på nyhetsbrev fra Favne