Profilbilde av Endre Molaug Eriksen

Endre Molaug Eriksen

PSYKOLOG

Om Endre Molaug Eriksen - I Permisjon

Jeg er utdannet psykolog ved Universitetet i Bergen (2017).

Min arbeidserfaring er hovedsakelig fra spesialisthelsetjenesten. Her har jeg jobbet med behandling av psykiske plager av varierende alvorlighetsgrad, og opparbeidet god kompetanse på depresjon, angst, relasjonsvansker, stress, livskriser, samt vansker knyttet til selvfølelse og identitet.

Jeg har også erfaring med undervisning og gruppeterapi, spesifikt rettet mot depressive plager.

Mange som strever er usikre på om de skal ta kontakt med psykolog, og hvordan terapi egentlig fungerer. Noen lurer på om de egentlig har reelle problemer i det hele tatt, mens andre er redde for å kanskje finne ut at de har en alvorlig lidelse. Andre igjen kan være redde for å bli møtt med fordømmelse, kritikk, avvisning eller høye forventninger de må leve opp til. Det kan derfor være en terskel å ta kontakt, og det er ikke uvanlig å kjenne seg engstelig, flau eller til bry.

I terapi tar jeg slike bekymringer på alvor, og ofte blir dette tema med en gang. Sammen med deg vil jeg gjøre mitt beste for å skape et rom hvor du kan kjenne at det er greit å være åpen og ærlig, hvor vi sammen kan være nysgjerrige på de tankene og følelsene du måtte ha, og hvor du kan føle at du blir tatt på alvor med hva enn det er du kommer med. Forhåpentligvis kan dette rommet bli et sted hvor sår kan heles, og hvor trygghet, mening, motivasjon, selvfølelse og vitalitet kan få vokse.

Jeg har fortrinnsvis en psykodynamisk orientert tilnærming. Dette innebærer at jeg er særlig opptatt av hvordan vi mennesker forholder oss til vanskelige følelser, tanker og behov. Ofte unngår, fortrenger, ignorerer eller skammer vi oss over dem. Dette tar gjerne mye energi, og gjør at vi føler angst, ensomhet eller andre plager. Terapien handler således ofte om å gå disse vanskelige følelsene i møte – i ditt tempo – slik at du kan bli mer fri til å leve livet ditt slik du ønsker.

Les gjerne mer om psykodynamisk terapi her dersom du tenker at dette kan være noe for deg.

Jeg jobber primært med individualterapi med voksne over 18 år.

Bla deg igjennom våre andre psykologer i listen under
Ønsker du å komme i kontakt med en av våre psykologer eller bestille en time?
Fyll i vårt kontaktsema under
    Meld meg på nyhetsbrev fra Favne