Utbrenthet
Vi definerer utbrenthet som en alvorlig stresstilstand, og vi ser at utbrenthet har stor innvirkning på både privat- og arbeidslivet for den som rammes. Vi ser også at det er en hyppig og voksende sykemeldingsårsak blant arbeidstakere. Tilstanden kan først og fremst medføres store konsekvenser for den det gjelder, men det gir også negative konsekvenser for arbeidsgiveren, folkehelsen og samfunnsøkonomien.
I Favne arbeids- og organisasjonspsykologi har vi derfor utarbeidet en spesialisert behandlingstilnærming for nettopp denne tilstanden. Med dette ønsker vi å kunne gi personer som strever med å være utbrent et profesjonelt og trygt behandlingstilbud.
Med riktig type hjelp og behandling er prognosen god for å kunne komme seg fra situasjonen.
Utbrenthet utvikler seg over tid og på egenhånd kan det være vanskelig å spore tilbake til når det startet. Når dette sporingsarbeidet starter hos oss, ser vi at mange har forsøkt å komme seg i flere omganger på egenhånd uten å lykkes. Dette faktisk i seg selv er et tegn på utbrenthet – vanlig restitusjon…
Gjør norske arbeidsgivere nok for forebygging av utbrenthet på jobb for sine ledere og ansatte? Utbrenthet hos ledere og ansatte er i dag utbredt, og fenomenet er voksende. Konsekvensen for den som opplever utbrenthet er ofte markant reduksjon og fungering med påfølgende sykemelding over lengre tid. Konsekvensen for arbeidsgiver er ofte betydelige økonomiske tap, men…
Svært mange opplever å bli utbrent i dagens norske samfunn, og problemet er økende. Mange har selv vært utbrent, «alle» kjenner noen som har vært det, og det er knapt en arbeidsgiver i Norge i dag som ikke har hatt en eller flere ansatte sykemeldte på grunn av utbrenthet. Det er på tide å rette…
I vårt travle samfunn opplever flere og flere å komme til punkt hvor en kjenner på en total utmattelse over lengre tid. Vanlig hvile og rekreasjon lader ikke lenger batteriene. For mange er dette et punkt i livet som blir svært vanskelig å forholde seg til. Dette både fordi det kan være vanskelig å erkjenne…