Illustrasjon av et barn som snakker med psykolog

WORKSHOP

MÅLBEVISST FERDIGHETSTRENING – HÅNDTERING AV ALLIANSEBRUDD

Illustrasjon av et barn som snakker med psykolog

WORKSHOP

MÅLBEVISST FERDIGHETSTRENING- HÅNDTERING AV ALLIANSEBRUDD

Velkommen til workshop påmeldingen har åpnet!

Alliansebrudd er krevende for de fleste terapeuter. Det kan både være vanskelig å fange opp, tematisere og ikke minst håndtere. Samtidig vet vi fra psykoterapiforskningen at en vellykket håndtering av alliansebruddet lader sterkt på et positivt terapiutfall.

Men hvordan GJØR vi det? Det finnes mye litteratur om emnet, men lite ressurser for ferdighetstrening. Og det er nettopp trening som behøves, når kunnskap skal videreføres til ferdigheter.

Det er her målbevisst ferdighetstrening, eller deliberate practice, kommer inn i bildet. På denne workshoppen vil du lære om hvordan du kan lære bedre – lære på en måte som når fram ikke bare til hjernebarken, men også videre til den faktiske interaksjonen med pasienten.

Ditt læringsutbytte

 1. Du vil forstå hva målbevisst ferdighetstrening er, og lære å lære bedre.
 2. Du får muligheten til å praktisk prøve det, gjennom å trene på en sentral terapeutisk ferdighet: Håndtering av alliansebrudd.
 3. Du får hjelp til å etablere en egen treningsrutine.
 4. Du får møte likesinnede kollegaer som deler vår interesse og nysgjerrighet for deliberate practice.
 5. Du lærer å tilpasse treningen, slik at den utfordrer deg passe – i stedet for å være for komfortabel eller overveldende.

Målgruppe

 • Helsepersonell som arbeider med psykiske lidelser
 • Profesjonsstudent i studier rettet mot arbeid med psykiske lidelser (studentrabatt)
 • Veileder, lærer, professorer eller andre med kliniske pedagogiske oppgaver for disse
 • Fersk eller erfaren som kliniker eller veileder

Målet vårt er å hjelpe klinikk, kliniker, og klient gjennom å lære deg ferdighetsbygging.

Velkommen til å melde deg på!

Tidspunkt

 • Starter: 01.12.2021, 13:00
 • Slutter: 01.12.2021, 16:00

Meld deg på innen: 01.12.2021, 12:00

Priser

 • Bilettype – kr 600,00
 • Student  – kr 350,00

Sted

Kontakt

Disse leder workshoppen:

Vidar M. Husby og Elisabet Rosén har arbeidet med målbevisst ferdighetstrening i psykoterapi siden feltets begynnelse. De er begge i executive committee i the International Deliberate Practice Society, der de arbeider tett med Tony Rousmaniere og Alexandre Vaz, som har publisert mye om målrettet ferdighetstrening.

Elisabet Rosén er klinisk psykolog, APT-terapeut (Affect Phobia Therapy), danse- og bevegelseterapeut, veileder og lærer i psykoterapi, og spesialist i psykologisk behandling og psykoterapi. Hennes spesialistoppgave handler om målbevisst ferdighetstrening: Learning how to learn: Psychology Trainees’ Self-compassion while implementing Deliberate Practice, with FIT at a Psychotherapy Training Clinic. Hun jobber i privat praksis, og er veileder og lærer ved Universitetet i Umeå, Sverige. Hun presenterte en DP-bevegelsesøvelse på IEDTA-konferansen i Boston 2019, og på APT Core-trening i Stockholm 2020. Elisabet gir DP-veiledning av terapeuter og veiledere gjennom International Deliberate Pratice Soicietys sertifiseringsprogrammer.

Vidar-ISTDP

Vidar Maxmilian Husby er klinisk psykolog, ISTDP-terapeut og psykoterapiveileder. Han er medstifter av og arbeider ved Favne Psykologbistand i Oslo, Norge. Han har presentert sitt kliniske arbeid ved flere anledninger, for eksempel ISTDP-konferansen i Berlin 2015, og Deliberate Practice-sesjonen av IEDTA-konferansen i Boston, 2019. Hovedtemaet i hans presentasjoner er utvikling av effektiv terapi og klinisk ekspertise gjennom målbevisst ferdighetstrening. Han underviser også klinikere i en rekke andre sammenhenger. Vidar gir DP-veiledning av terapeuter og veiledere over hele verden gjennom International Deliberate Pratice Soicietys sertifiseringsprogrammer.

Kontakt oss!

Har du spørsmål vedrørende workshopen eller ønsker melde deg på?

send en forespørsel her:
  Meld meg på nyhetsbrev fra Favne

  favne@favne.no

  eller ringe:

  22 60 20 00

  (dersom vi ikke kan ta telefonen, legg igjen beskjed og vi ringer opp så snart vi har anledning).
   Meld meg på nyhetsbrev fra Favne