Illustrasjon av et barn som snakker med psykolog

WORKSHOP

MÅLBEVISST FERDIGHETSTRENING PÅ MÅLSETTING I TERAPI

Illustrasjon av et barn som snakker med psykolog

WORKSHOP

MÅLBEVISST FERDIGHETSTRENING PÅ MÅLSETTING I TERAPI

Velkommen til workshop i deliberate practice! 

Det er lett å tenke, skrive og snakke klokt om viktigheten av at kliniker og klient har felles forståelse av målet for en terapi. I praksis er det verre. Lær hvordan du kan vende teoretisk forståelse om til praktiske ferdigheter!

Ditt læringsutbytte

 1. Du vil forstå hva målbevisst ferdighetstrening er, og lære å lære bedre.
 2. Du får muligheten til å praktisk prøve det, gjennom å trene på en sentral terapeutisk ferdighet: Målsetting i terapi.
 3. Du får hjelp til å etablere en egen treningsrutine.
 4. Du får møte likesinnede kollegaer som deler vår interesse og nysgjerrighet for deliberate practice.
 5. Du lærer å tilpasse treningen, slik at den utfordrer deg passe – i stedet for å være for komfortabel eller overveldende.

Kurset er godkjent av Norsk Psykologforening som vedlikeholdskurs for psykologspesialister.

Målgruppe

 • helsepersonell som arbeider med psykiske lidelser
 • profesjonsstudent i studier rettet mot arbeid med psykiske lidelser (studentrabatt)
 • veileder, lærer, professorer eller andre med kliniske pedagogiske oppgaver for disse
 • fersk eller erfaren som kliniker eller veileder

Tidspunkt

 • Starter: 30.08.2021, 13:00
 • Slutter: 30.08.2021, 16:00

Meld deg på innen: 30.08.2021, 12:00

Priser

 • Bilettype – kr 600,00
 • Student  – kr 350,00

Sted

Kontakt

Målsetting i terapi

Målsetting i terapi er en viktig del av et terapiforløp, uansett hvilken terapimodell du bruker. Terapialliansen er grunnlagt på at terapeut og klient sammen finner ut hva målet med behandlingen er. Psykoterapiforskningen finner en sterk sammenheng mellom terapialliansen og mål på terapiutfall; god allianse er en del av hjelpsom terapi. Det gjør målsetting i terapi til en ferdighet som kan hjelpe oss til å hjelpe pasientene våre bedre.

Det høres ved første øyekast lett ut; «bare spør pasienten om hva han eller hun ønsker å få til i terapien». Men i den kliniske hverdagen får vi faktisk flere terapeutiske utfordringer enn direkte svar på dette spørsmålet. Klientene (og vi) forveksler for eksempel mål og problem. De begynner å distansere seg. Om terapien har pågått en stund, kan terapeut og klient ha gått inn i en tralt der partene ikke lenger vet hva målet for arbeidet egentlig er. Vi tror vi kjenner målet, vi tenker at det ligger implisitt – men det er ikke en aktiv del av terapien. Dette skjer med alle terapeuter vi vet om, oss selv inkludert.

Dette er alvorlig, og det er vanlig. Følger av dette er

 • En svekket terapeutisk allianse
 • Terapi på tomgang
 • Nedsatt motivasjon hos begge parter
 • Lengre terapiforløp
 • Redusert effekt av terapien

Dette har ingenting med å være «dårlig terapeut» å gjøre. Det er bare nok en ferdighet man trenger i arbeidet som psykolog. La oss anerkjenne at dette er en ferdighet som vi ikke bare kan lese eller erfare oss til – vi må trene på denDet er der vår workshop i deliberate practice kommer inn.

Målbevisst ferdighetstrening på målsetting i terapi

Denne 3-timers workshoppen i deliberate practice gjør deg kjent med målbevisst ferdighetstrening, og hvordan den kan anvendes på psykoterapi-ferdigheter. Ferdigheten vi fokuserer på er målsetting i terapi. Vi sikter på at workshoppen skal være noe mer enn et foredrag om målbevisst ferdighetstrening – vi vil gi en opplevelse av denne måten å lære på. Vi gir god plass til guidede erfaringsøvelser som du kan få teste ut (ingen må prestere noe i plenum, det er din egen trening som er vårt mål). Disse øvelsene, og samtalene våre rundt dem, vil gi deg en kraftig modelleringsopplevelse. Dette vil hjelpe deg å ikke bare forstå, men også kjenne på kroppen hva målbevisst trening er. Du vil erfare at utbyttet ditt vil være annerledes enn det ville vært om vi utelukkende hadde teoretisk arbeid om terapiferdigheter.

Målet vårt er å hjelpe klinikk, kliniker, og klient gjennom å lære deg ferdighetsbygging.

Velkommen til å melde deg på!

Disse leder workshoppen:

Vidar M. Husby og Elisabet Rosén har arbeidet med målbevisst ferdighetstrening i psykoterapi siden feltets begynnelse. De er begge i executive committee i the International Deliberate Practice Society, der de arbeider tett med Tony Rousmaniere og Alexandre Vaz, som har publisert mye om målrettet ferdighetstrening.

Elisabet Rosén er klinisk psykolog, APT-terapeut (Affect Phobia Therapy), danse- og bevegelseterapeut, veileder og lærer i psykoterapi, og spesialist i psykologisk behandling og psykoterapi. Hennes spesialistoppgave handler om målbevisst ferdighetstrening: Learning how to learn: Psychology Trainees’ Self-compassion while implementing Deliberate Practice, with FIT at a Psychotherapy Training Clinic. Hun jobber i privat praksis, og er veileder og lærer ved Universitetet i Umeå, Sverige. Hun presenterte en DP-bevegelsesøvelse på IEDTA-konferansen i Boston 2019, og på APT Core-trening i Stockholm 2020. Elisabet gir DP-veiledning av terapeuter og veiledere gjennom International Deliberate Pratice Soicietys sertifiseringsprogrammer.

Vidar-ISTDP

Vidar Maxmilian Husby er klinisk psykolog, ISTDP-terapeut og psykoterapiveileder. Han er medstifter av og arbeider ved Favne Psykologbistand i Oslo, Norge. Han har presentert sitt kliniske arbeid ved flere anledninger, for eksempel ISTDP-konferansen i Berlin 2015, og Deliberate Practice-sesjonen av IEDTA-konferansen i Boston, 2019. Hovedtemaet i hans presentasjoner er utvikling av effektiv terapi og klinisk ekspertise gjennom målbevisst ferdighetstrening. Han underviser også klinikere i en rekke andre sammenhenger. Vidar gir DP-veiledning av terapeuter og veiledere over hele verden gjennom International Deliberate Pratice Soicietys sertifiseringsprogrammer.

Kontakt oss!

Har du spørsmål vedrørende workshopen eller ønsker melde deg på?

send en forespørsel her:
  Meld meg på nyhetsbrev fra Favne

  favne@favne.no

  eller ringe:

  22 60 20 00

  (dersom vi ikke kan ta telefonen, legg igjen beskjed og vi ringer opp så snart vi har anledning).
   Meld meg på nyhetsbrev fra Favne